JUST AS EXPECTED OMHGΒΆ

Afstamming
Eebert x Stjerreljocht Surprise x Fabricius
Categorie
Tuigpaard

Op 10 maart 2014 is geboren JUST AS EXPECTED OMHG.

Het is een zwartbruine hengst met een kol, sneb en 4 witte voeten. Hij heeft veel front en draaft heel gemakkelijk met veel actie. 

VADER: EEBERT

Eebert is een nakomeling uit de eerste jaargang van Atleet. Deze zoon van de preferente Patijn presteert zeer goed in de sport. Moeder Veldine keur komt uit de bekende merrielijn van Piet Lelieveld die onder meer de goedgekeurde hengst Talos heeft opgeleverd. Talos is een volle broer van Veldine. Veldine kreeg diverse keren een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag en werd als tweejarige zelfs reserve-kampioen. Eebert werd als driejarige Kampioen van de hengstenkeuring door zijn geweldige gebruik van zijn hals en zijn enorme techniek in beweging, waarbij de hengst achter gaat zitten en er voor mooi inklimt.           Eebert heeft met zeer veel succes het verrichtingsonderzoek doorlopen,  hij toonde als tuigpaard zeer veel aanleg.

Eebert behaalde de volgende tijdens het verrichtingsonderzoek:            Front: 8,5             Lichaamshouding: 9             Zweefmoment: 8,5             Actie van het voorbeen: 8,5             Gebruik van het voorbeen: 8,5             Looplust: 9            Algeheel beeld als tuigpaard: 8,5           

        In 2013 zijn de eerste veulens van Eebert geboren, ze zijn goed ontwikkeld, hebben ras, zijn zeer tuigtypisch en kunnen zeer goed bewegen. Tijdens de fokdag in Nijkerk was Eebert de vader van zowel de kampioen van de hengstveulens als van de merrieveulens. Eebert was de topaanvoerder van de Nationale veulenkeuring, tevens was hij de vader van de Kampioen en de reserve Kampioen.        

Eebert is afgelopen jaar met veel succes uitgebracht in de sport, hij won de nieuwelingen in Bennekom, overal winnaar van de Nationale KNHS Competitie en werd Kampioen 4 jarige tuigpaarden in Hoogland. 

MOEDER: EMMA OMHG

Emma OMHG is een modern tuigpaard met een aparte bloedvoering. 

Ze heeft het predicaat: PROK 

De door OMHG gefokte EMMA OMHG is zeer interessant voor de tuigpaardfokkerij door haar bijzondere bloedvoering, waarbij is ingeteeld op 2 hackney's die beiden positieve aansluiting hebben gehad met tuigpaarden.   

Te weten de fameuze CAMBRIDGE COLE, die bijna alleen de gehele tuigpaardpopulatie heeft gemoderniseerd en BROWN'S LIBERTY LIGHT, waarvan diverse goede concourspaarden zijn geweest en die ook de hengst KOETSIER bracht,  een volle zus van SEBBY ( over-,overgrootmoeder ).

EMMA OMHG is een dochter van STJERRELJOCHT SURPRISE uit een moeder van FABRICIUS

 

Goedgekeurde hengsten uit deze stam

KOETSIER v. Brown's Liberty Light

Sportpaarden uit deze stam: 

LISA, M-mennen + wp, TUM TUM, Z1-dr, URANA MIRNA, Z1-dr, VORSTIN MIRNA, Z2-dr, ZILVERLING MIRNA, Z1-dr, AVENTO OLANDESE, Z1-dr, PASADENA, Z2-dr,

Fokfamilie
319
Stamboek
KWPN
Geslacht
Hengst
Geboortejaar
2014
Kleur
Zwartbruin

Afstamming van JUST AS EXPECTED OMHG
EEBERT
ATLEET
PATIJN
preferent
KOLONEL
JULONY
SINTIA
ster
WATERMAN
preferent
KERNA-B
VELDINE
keur
MANNO
preferent
FABRICIUS
preferent
GILVIA
ster, preferent
JELDINE
keur, preferent
WILHELMUS
FALDINE
ster, preferent
EMMA OMHG
prok
STJERRELJOCHT SURPRISE
PLAIN'S LIBERATOR
PLAIN'S BLACK SATIN
BIRCHFIELD MOONLIGHT
BERTINA
HOLYPARK JUBILATION
MAGIC CANDY GIRL
LISA
FABRICIUS
preferent
RENOVO
preferent
VORATIENA
keur
DILLY
ster
WOUTER
keur
WILLIE
ster

OMHG op Facebook!


OldMark HorseGroup