KEMMA OMHGΒΆ

Afstamming
Eebert x Stjerreljocht Surprise x Fabricius
Categorie
Tuigpaard

Kemma OMHG is een modern tuigpaard met een aparte bloedvoering.

Ze heeft het predicaat: PROK

De door OMHG gefokte KEMMA OMHG is zeer interessant voor de tuigpaardfokkerij door haar bijzondere bloedvoering, waarbij is ingeteeld op 2 hackney's die beiden positieve aansluiting hebben gehad met tuigpaarden.  

Te weten de fameuze CAMBRIDGE COLE, die bijna alleen de gehele tuigpaardpopulatie heeft gemoderniseerd en BROWN'S LIBERTY LIGHT, waarvan diverse goede concourspaarden zijn geweest en die ook de hengst KOETSIER bracht,  een volle zus van SEBBY ( over-,overgrootmoeder ).

VADER: EEBERT

KEMMA OMHG IS EEN DOCHTER VAN MULTIKAMPIOEN EEBERT

Eebert is een nakomeling uit de eerste jaargang van Atleet. Deze zoon van de preferente Patijn presteert zeer goed in de sport. Moeder Veldine keur komt uit de bekende merrielijn van Piet Lelieveld die onder meer de goedgekeurde hengst Talos heeft opgeleverd. Talos is een volle broer van Veldine. Veldine kreeg diverse keren een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag en werd als tweejarige zelfs reserve-kampioen. Eebert werd als driejarige Kampioen van de hengstenkeuring door zijn geweldige gebruik van zijn hals en zijn enorme techniek in beweging, waarbij de hengst achter gaat zitten en er voor mooi inklimt.           Eebert heeft met zeer veel succes het verrichtingsonderzoek doorlopen,  hij toonde als tuigpaard zeer veel aanleg.

 

MOEDERSVADER:   STJERRELJOCHT SURPRISE

Stjerreljocht Suprise is vanuit beide ouders een combinatie van zowel sportpaarden die weten te presteren als fokpaarden die op de keuringen hoog eindigen.

In 2009 en 2010 behaalde Stjerreljocht Suprise een eerste premie op de hengstenkeuring in Ermelo en werd hij uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Dekhengsten Grote maat.

De vader van Stjerreljocht Suprise is de hengst Plain's Liberator. Deze is vooral bekend van de concoursvelden waarin hij vele overwinningen heeft behaald. Bovendien was hij tweemaal kampioen dekhengsten tijdens de UPD. Maar ook in de fokkerij is hij zeer gewild; hij is niet alleen goedgekeurd voor het Hackneystamboek, maar ook voor het KWPN. Plain's Liberator heeft al verscheidene kampioenen gefokt.

De moeder van Stjerreljocht Suprise is de de keurmerrie Bertina, een dochter van Holypark Jubilation. Het predikaat voorlopig keur behaalde zij met gemak en voor het definitieve predikaat behaalde zij gelijk in de beide eerste verrichtingen met overtuiging de voldoendes voor de tuigproef. 

Stjerreljocht Suprise kreeg een lovend rapport mee van de hengstenkeuringsjury.
Het is een hele deftige hengst met veel jeugd en veel ras.
Hij beweegt zich zeer correct en maakt zich mooi in het front.
Stjerreljocht Suprise heeft een goed voorbeen gebruik, een goede techniek van het achterbeen en beweegt met veel balans, waarbij het achterbeen goed onder de massa wordt gebracht.
 
MOEDER:  EMMA OMHG
EMMA OMHG is een geslaagde combinatie van hackneybloed met tuigpaard. Ze heeft bijzonder veel tuigpaaard allure. Dat geeft ze ook door aan haar nakomelingen.
 
 
NAKOMELINGEN VAN KEMMA OMHG:
  
2019 ,               v. Waterman,
 
 
Goedgekeurde hengsten uit deze stam:
 
KOETSIER v. Brown's Liberty Light
 
Sportpaarden uit deze stam:
 
LISA, M-mennen + wp, TUM TUM, Z1-dr, URANA MIRNA, Z1-dr, VORSTIN MIRNA, Z2-dr, ZILVERLING MIRNA, Z1-dr, AVENTO OLANDESE, Z1-dr, PASADENA, Z2-dr, Jackson, LK,
 
KEMMA OMHG is in 2018 gedekt met WATERMAN

Fokfamilie
319
Stamboek
KWPN
Geslacht
Merrie
Schofthoogte
1.64mtr
Geboortejaar
2015
Kleur
Vos

Afstamming van KEMMA OMHG
EEBERT
ATLEET
PATIJN
preferent
KOLONEL
JULONY
SINTIA
ster
WATERMAN
preferent
KERNA-B
VELDINE
keur
MANNO
preferent
FABRICIUS
preferent
GILVIA
ster, preferent
JELDINE
keur, preferent
WILHELMUS
FALDINE
ster, preferent
EMMA OMHG
prok
STJERRELJOCHT SURPRISE
PLAIN'S LIBERATOR
PLAIN'S BLACK SATIN
BIRCHFIELD MOONLIGHT
BERTINA
HOLYPARK JUBILATION
MAGIC CANDY GIRL
LISA
FABRICIUS
preferent
RENOVO
preferent
VORATIENA
keur
DILLY
ster
WOUTER
keur
WILLIE
ster

OMHG op Facebook!

Meer informatie?

info@omhg.nl


OldMark HorseGroup