DAMINKA OMHG¶

Afstamming
Verdi x Topas x Voltaire
Categorie
Springen

DAMINKA OMHG is geboren in 2008

Ze heeft de predikaten: ELITE ( KEUR, PROK, EPTM-springen )

De vader van Daminka OMHG is VERDI
, die een ongekende carriére doormaakt en reeds op jonge leeftijd voor het NEDERLANDS SPRINGTEAM is geselecteerd.

Verdi is een zoon van de topverervers Quidam de Revel x Landgraf I x Calypso I x Rigoletto. Vader Quidam de Revel is wereldberoemd. Hij heeft een imposante lijst met palmares en nam zelf deel aan de Olympische Spelen en is inmiddels vader van vele bekende internationale springpaarden over de hele wereld. Overgrootvader Landgraf I is niet minder bekend en heeft ook een lange lijst met goedgekeurde zonen en internationale springpaarden. Verdi komt uit de zeer bekende Holsteiner stam 474-a, waar ook de goedgekeurde hengsten Calato, Colombo, Carlino, Loxgraf Go, Montreal, Aldato, Nimrod, Cavalier en Cicero uitkomen. Ook de internationale springpaarden Brillante, Spiga, Dehlia, Kira, Deka, Ishan en Edminton komen uit deze prestigeuze Holsteiner stam. Verdi’s moeder Clarissa is een volle zus van de moeder van de Holsteiner hengst van het Jaar, Calato!!

Verdi beschikt over een beeldschoon en langgelijnd type en zeer goede bewegingen, in zowel stap, draf, als galop. Bovendien heeft hij een zeer makkelijk en evenwichtig karakter. Verdi is een grote hengst met een stokmaat van 1.72 cm die over zeer veel vermogen beschikt en veel afdruk toont aan de sprong. Verdi heeft alles inzicht om zich te ontwikkelen als de fokhengst van de toekomst, zowel qua exterieur als qua springcapaciteiten. Tijdens het verrichtingsexamen werd Verdi omschreven als een hengst met zeer veel vermogen en aanleg als springpaard. Verdi is goedgekeurd voor KWPN en Holstein. Verdi werd in alle wedstrijden van de KWPN Hengstencompetitie 2006-2007, beoordeeld met het cijfer 9 en hoger voor zijn springcapaciteiten en heeft de KWPN-hengsten competitie gewonnen met Maykel van der Vleuten in 2007. De eerste veulens van Verdi zijn langgelijnde, grote veulens, die veel uitstraling hebben en goed kunnen draven en extra kunnen galoperen.

De moeder van Daminka OMHG is Rasminka

Rasminka heeft het predikaat ELITE en sinds 07-09-2012 het predicaat " PRESTATIE ", dankzij de volgende nakomelingen van haar:

Zernike K ( v. Sam R ) is een halfbroer van Daminka en springt in USA op 1.45 mt niveau.
Washington K ( v. Lupicor ) is een halfbroer en springt in Duitsland op 1.40 mt niveau.
Amadeus K ( v. Lupicor ) is een halfbroer en springt in Zwitserland op 1.35 mt. niveau.

Rasminka is zeer interessant voor de fokkerij, zij is nl. via Topas ingeteeld op de beroemde merrie Viola B

Voorts voert zij het waardevolle bloed van Marco Polo en Lucky Boy xx

Sportpaarden uit deze stam:

Okidoki, Jodokus, Topas, Totilas, Marius, Palermo, E-Liberty, Gabinus, Samba L, Hadiminka, Ranimora, Landlord, Mario, Nimrod, Royel Bleu, Camper, Ivar, Warrant, Kuminko, Zideminka, Limminka, Vrijheid, Oxford, Elsa, Justien, Lominka, Talan, Uljanof, Aminka, Perfect Choice, Nyminka, Merrieminka, Kaliber, Myminka, Tyminka, Zernike K, Washington K, Amadeus K,

Goedgekeurde hengsten uit deze stam:

Totilas, Vindicator, Topas, Jodokus, Camper, Kelvin, Flamingo, Flevo, Fortuin, Palermo, Try Time, Olympic W, Iowa, Lochnagar, Guiminka, Racketeer,

Daminka OMHG is in 2014 gedekt met FLY OVER OMHG

Fokfamilie
715
Merrielijn
38
Stamboek
KWPN
Geslacht
Merrie
Schofthoogte
1.64mtr
Geboortejaar
2008
Kleur
Bruin

Afstamming van DAMINKA OMHG
VERDI
QUIDAM DE REVEL SF
JALISCO B SF
H. ALME Z
TANAGRA SF
DIRKA SF
NANKIN SF
ONDINE DE BAUGY SF
CLARISSA
hauptstutbuch
LANDGRAF I
LADYKILLER XX
WARTHBURG
RENAISSANCE
st.pr. hauptstutbuch
CALYPSO I
ITALIEN
RASMINKA
elite, prestatie
TOPAS
MARCO POLO
preferent
POET XX
MIRAKEL TRAK
VIOLA B
model, preferent, prestatie
FARN
preferent
AMINKA B
model
HADIMINKA
elite, preferent, sport-(dres)
VOLTAIRE
preferent
FURIOSO II
GOGO MOEVE H
AMINKA
ster, sport-(spr)
LUCKY BOY XX
preferent
VIOLA B
model, preferent, prestatie

OMHG op Facebook!


OldMark HorseGroup