EYTENSE OMHG

Afstamming
Zapatero VDL x Hold Up Premier x Jalisco B
Categorie
Springen

EYTENSE OMHG is een langgelijnde, atletische merrie, die bijzonder interessant is gefokt.
Ze heeft zowel van vaders-, als moederkant veel bewezen sportbloed in de pedigree.

Op de KWPN keuring in Dronten 2013 behaalde ze zowel door haar exterieur als door haar vermogen en reflexen met springen vlot het predicaat " voorlopig keur "

VADER:
ZAPATERO VDL
Vader Chin Chin nam deel aan de Olympische Spelen in Seoul en Barcelona, de WEG te Stockholm en Wereldbekerfinales. Hij bracht meerdere internationale springpaarden als Sancha la Silla en Tabelle van Sombeke. Ircolando is vader van internationale springpaarden zoals Ness Go. Ook zijn grootvader Irco Polo (v. Marco Polo) is een springpaardenvererver. De hengsten Notaris en Joost brachten vele op het hoogste niveau presterende springpaarden.
De moeder van Zapatero is de ‘Elite, Sport’ merrie Manieta, die onder de naam Brugman’s Princes Internationaal sprong en Nationaal Kampioen van de 4-jarige springpaarden werd.
Grootmoeder Anita is ‘Prestatie’ merrie geworden door o.a. de prestaties van Zapatero’s moeder, het internationale springpaard Orlando en nog enkele Z/ZZ springpaarden.
Zapatero werd reservekampioen van de hengstenkeuring 2007.
In de sport presteert Zapatero naar verwachting. Als 4-jarige werd hij reservekampioen van de hengstencompetitie en in de internationale springrubrieken voor jonge paarden boekte hij al een aantal mooie resultaten met Angelique Hoorn. Hij was finalist in de VION Cup voor 7-jarige springpaarden en 2e in de finale van de Youngster Tour in Geesteren.
Afgelopen jaar liep Zapatero zijn eerste Grote Prijzen en met succes, hij was 4e in de GP’s van Roosendaal en Wierden, 5e in de GP de Wolden en 6e in de GP’s van Hoofddorp en Gelddrop. Daarnaast werd hij 8e in een 1.40m rubriek in Hoofddorp en waren er foutloze rondes in 1.40m rubrieken tijdens het CSI Hagen en CSI Twente.
Zapatero kreeg een lovend veulenrapport, zijn veulens zijn mooi van type en galopperen extra.
Zijn eerste nakomelingen springen goed, ze tonen veel reflexen, techniek en vermogen. De eerste 4-jarigen waren afgelopen jaar op verschillende concoursen te vinden waar zij een goede indruk maakten. Er zijn al meerdere geexporteerd en verkocht aan gerenomeerde springstallen. Dyango eindigde als 5e in de rubriek van de 4-jarige springpaarden in Varsseveld en Dohirkeness was 2e in de finale van de GMB competitie. In België werd Donna Kampioen van de 4-jarige springpaarden en Da’s Mooi Man won jonge paardenrubrieken in Amerika.

De nakomelingen van Zapatero blijken in de jonge paarden proeven en op de keuringen veel talent en vermogen te hebben.

MOEDER:
ZYTENSE G, prok

Zytense G kan door een blessure niet worden voorgesteld op de keuring

Zytense G is de moeder van de bij het AES goedgekeurde FLY OVER OMHG

Zytense G is bijzonder interessant voor de Nederlandse springpaardenfokkerij, omdat zij via vaders-, en moederskant het bloed van de beroemde H-ALME Z en FURIOSO xx voert.

VADER: HOLD UP PREMIER

Narcos II en Quidam de Revel hebben internationaal gesprongen en staan garant voor vele toppers. Extra bloed-inbreng komt van de volbloed Monceaux xx en de Anglo Sedukteur x.

Grootmoeder Electre was in haar tijd de meest winnende internationaal springende merrie. Zij had een zeer hoge ISO van 177 en won meerdere Grand Prix en Nation Cups. Ze bracht o.a. de goedgekeurde hengsten Flushing en Urbain du Mannai (ISO 167), die ook internationaal sprongen.

Hold Up Premier presteerde als jong paard al in de finales van de hengstencompetitie, NK en WK en later op Internationaal niveau. Hij won meerdere 1.40m en 1.50m parcoursen in o.a. Rotterdam, Frankfurt, Zuidlaren en Goes en werd 4e in Derby Eindhoven, 4e in de Derby van Lummen, 2e in de Derby van Valkenswaard, 6e in de Sires of the World te Lanaken en 8e in de Derby van La Baule.

Zijn nakomelingen laten zien dat Hold up Premier de springgenen vererft. Er werden wedstrijden vrijspringen gewonnen op Europese  en Amerikaanse kampioenschappen.

Er werd uitstekend gepresteerd en zelfs gewonnen in leeftijdskampioenschappen.

In 2011 werd BELCO kampioen 5 jarige springpaarden van Engeland.

en in 2012 is VRIEDA gekwalificeerd voor OS Londen  

Goedgekeurde zonen van Hold up Premier zijn o.a: Hagedoorn ( NRPS ), Huntsville (Zangersheide )

 

GROOTMOEDER: QUITENSE

Quitense is een halfzus van GAI SEJOUR ( SF- goedgekeurd ).

Quitense is de moeder van goedgekeurde zoon BAMBIX ( SAWHS ) en is daarmee een halfbroer van Zytense G.

Quitense's dochter ELENA DE FALAISE ( halfzus van Zytense G ) is de moeder van OTHELLO DE FALAISE ( SF- goedgekeurd ) en van JANOU ( ISP ).

Sportpaarden uit deze stam:

Ivana des Gats, Janou, Doresca, Nina-Simone, Esperide, Nordico, Lastragale, Dvina, Tilvica, Sirouette, Aranka, Weisse Dame, La Furiosa, Filemone, Talisco, Fabiola, Famous, Pink Panther, Ferdinand, Potifar, Domeniek, Ziediola, Bianca, Graciola, Beate,

Goedgekeurde hengsten uit deze stam:

Gai Sejour ( SF ), Bambix ( SAWHS ), Bordeaux ( SAWHS ), Othello de Falaise ( SF ), Elliot van ter Hulst ( ZfdP ), Quedar de Vigny ( SF ), Fullmoon ( SBS ), Fly Over OMHG ( AES ),

EYTENSE OMHG is in 2013 gedekt met ENTERTAINER

Fokfamilie
1768
Stamboek
KWPN
Geslacht
Merrie
Schofthoogte
1,75mtr
Geboortejaar
2009
Kleur
Bruin

Afstamming van EYTENSE OMHG
ZAPATERO VDL
CHIN CHIN
CONSTANT
COR DE LA BRYERE
ELLA
LARESE
FARNESE
CESTA
MANIETA
elite, sport ( spr )
IRCOLANDO
keur
CASIMIR
ZOLANDA
ANITA
prestatie
NOTARIS
ROSITA
ZYTENSE G
prok
HOLD UP PREMIER
NARCOS II
FAIR PLAY III
GEMINI
BELLE LITTLE SF
QUIDAM DE REVEL SF
ELECTRE II SF
QUITENSE
JALISCO B
ALME Z
TANAGRA SF
EUROSIA
SANS SOUCI SF
LA FURIOSA

OMHG op Facebook!


OldMark HorseGroup