IOKANGA OMHG¶

Afstamming
Zambesi x Libero H x Landlord
Categorie
Springen

Op 11-juni-2013 is een hengstveulen geboren van Zambesi en Nedanga V.
Zijn naam is IOKANGA OMHG.
Zambesi is een rivier in Afrika en Iokanga is een rivier in Rusland, daarbij komt de naam van Nedanga V er ook in terug.

Het is een stoer hengstveulen met veel hals en veel bespiering, terwijl hij toch veel ras en uitstraling heeft.
De kleur is bruin, zonder aftekeningen.

VADER:
ZAMBESI behaalde hoge cijfers bij het verrichtingsexamen in Ermelo in 2008. Hij springt met zeer goede reflexen en een zeer goede techniek. De hengst toont zeer veel vermogen en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
De veel op zijn vader Heartbreaker lijkende Zambesi sprong in 2010 al naar de finale op het WK in Lanaken. Vervolgens werd hij met Sjaak Sleiderink driemaal tweede in de hengstencompetitie van het kwpn en in de finale in Den Bosch. Zambesi won het totaal-klassement van de competitie met een voorsprong van meer dan 20 punten!!
De KWPN-jury bedeelde Zambesi met een top-veulenrapport; één van de beste van de afgelopen jaren! Het betrof een collectie top-gemodelleerde veulens met veel uitstraling en beweging. Dochter Fleur werd overtuigend Nederlands Veulenkampioen.
In de pedigree van Zambesi is het athletische vermogen en de reflexen van Heartbreaker gecombineerd met het onbegrensde vermogen van Calvaro Z. Twee hengsten die zelf succesvol waren in de topsport met respectievelijk Peter Geerink en Jos Lansink. Zambesi is daarnaast het product uit een excellente springdynastie, NL-merrielijn 002. Grootmoeder Alanda (Le Mexico) presteerde zelf in de internationale sport met Pieter Kersten. In combinatie met Jasper bracht Alanda de internationale springpaarden It?s The Business (Goeff Glassard) en Galanda (Edwin Smits). Het internationale springpaard Now or Never (Burggraaf) van Piet Raymakers is een zoon van Galanda. De moederlijn voert via het bloed van Kartouche (Gondelier) en Boris (l'Invasion) terug op een volle zuster van de stempelhengst Victor (Odin van Wittenstein). Uit deze familie komen eveneens de Olympische springhengsten Darco (Ludo Phillipaerts) en Arko III (Nick Skelton).

MOEDER:
De moeder van IOKANGA OMHG is Nedanga V

Nedanga V is een dochter van de beroemde v. Libero H en m. I. Edanga V v. Landlord en derhalve ingeteeld op Landgraf 1

Een zoon van Nedanga V en Air Jordan Z, genaamd Airdino Z werd in 2006 op de Zangersheide Auction geveild naar Zweden voor € 17.000,00.

Airdino Z wordt inmiddels succesvol in het springen uitgebracht door Christian Rossing Lonbjerg.

Grootmoeder MEDIUM is een volle zus van de gekeurde hengst COEUR de LION.

Sportpaarden uit deze stam zijn :

Optiebeurs Richard, Cargho, Stacato, Carthagos, Roubaix, Wereld Ovidius, Pedilia V, General Krachus, Anaconda, Isa III, Larom G, Petit Roma, Breitling, Albert, Corse B, Tangana V, Wantos V, Cashmira van de Dwerse Hagen, Colato R, Atlantiko, Zhivago, Armonia la Silla, Acobana, Ricola, SK Scarabee, Cherie 163, Lady-Hawai,

 

Goedgekeurde hengsten uit deze stam zijn:

 Dolman ( KWPN), Breitling ( KWPN, OL-OS ), Navarra II, Coeur de Lion, Lemgo, Dacapo, Dakapos, Formidabel, Firestar, Acord Delle Caccia, Colato R, Cap Vert, Rasputin, Lucero LS, Sandrino, Lino J, Lamentos, Landsmann, Lento, Lestroy, Escapology T, Count on me T, Boviet van de Woefslaghoeve, Camaro M, Casanova, Gaudeamus, Farmer,

Holsteiner Stamm
2151
Stamboek
KWPN
Geslacht
Hengst
Geboortejaar
2013
Kleur
Bruin

Afstamming van IOKANGA OMHG
ZAMBESI
HEARTBREAKER
NIMMERDOR
preferent
FARN
RAMONAA
BARACOLE
SILVANO
ORCHIDEE
CALANDA Z
CALVARO Z
CALETTO I
RIXA
ALANDA
LE MEXICO
keur
ROLANDA
NEDANGA V
elite
LIBERO H
preferent
LANDGRAF I
LADYKILLER XX
WARTHBURG H
OKTAVE HSP
RONALD
GELONIKA H
I. EDANGA
LANDLORD
LANDGRAF I
keur
GIRANE H
MEDIUM
COR DE LA BRYERE
FALKE HSP

OMHG op Facebook!


OldMark HorseGroup