INTO THE SKY OMHG

Afstamming
Don Diablo x Hold up Premier x Jalisco B
Categorie
Springen

Op 08-maart-2013 is een fantastisch mooi hengstveulen geboren met als vader de jonge talentvolle Don Diablo.

Het is een groot, langgelijnd, correct veulen met een schitterende hals en een zeer sprekend hoofd.
Hij is bruin, smal blesje en 4 witte benen.

VADER:
Don Diablo is een goed ontwikkelde hengst die goed in het springpaardenmodel is gebouwd. Zijn vader, de veel bloed voerende Vittorio (v. Calippo), is succesvol op 1.50 m niveau met Pieter Keunen. Don Diablo is een telg uit de Niki-stam. Keurmoeder Zolaniki (v. Calvados) is als springpaard geëxporteerd naar Finland. Overgrootmoeder Zaniki (v. Joost) is een volle zus van de KWPN-hengst Palfrenier en moeder van de KWPN-hengst Ekstein en de internationale springpaarden Joniki en Lajos.

Don Diablo is een hengst met een lichtvoetige, ruime galoppade, goede reflexen en springtechniek en veel souplesse. ‘Hij is voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft hij veel aanleg en geeft zijn ruiter op de sprong een goed gevoel’, staat in het rapport genoteerd. Don Diablo maakte al een goede start in de sport met een 1ste plaats in Roggel tijdens de 4-jarige competitie. Hij werd 3e tijdens de hengstencompetitie in Deurne in 2011. Tijdens de 2012-editie van de VION Cup behaalde hij de 5e plaats. Zijn mooiste overwinning is tot nu toe is het winnen van de hengstencompetitie klasse L. Met de ontknoping tijdens de KWPN Hengstenkeuring in 's-Hertogenbosch. Hier werd hij dagkampioen en overall kampioen.

2012: 1e Hengstencompetitie 's-Hertogenbosch
2012: 2e Stal Hendrix - KWPN Limburg competitie
2012: 3e Hengstencompetitie Deurne
2012: 5e Hengstencompetite Roosendaal
2012: 5e Nederlandse Kampioenschappen Ermelo

MOEDER:

Zytense G is bijzonder interessant voor de Nederlandse springpaardenfokkerij, omdat zij via vaders-, en moederskant het bloed van de beroemde H-ALME Z en FURIOSO xx voert.

VADER: HOLD UP PREMIER

Narcos II en Quidam de Revel hebben internationaal gesprongen en staan garant voor vele toppers. Extra bloed-inbreng komt van de volbloed Monceaux xx en de Anglo Sedukteur x.

Grootmoeder Electre was in haar tijd de meest winnende internationaal springende merrie. Zij had een zeer hoge ISO van 177 en won meerdere Grand Prix en Nation Cups. Ze bracht o.a. de goedgekeurde hengsten Flushing en Urbain du Mannai (ISO 167), die ook internationaal sprongen.

Hold Up Premier presteerde als jong paard al in de finales van de hengstencompetitie, NK en WK en later op Internationaal niveau. Hij won meerdere 1.40m en 1.50m parcoursen in o.a. Rotterdam, Frankfurt, Zuidlaren en Goes en werd 4e in Derby Eindhoven, 4e in de Derby van Lummen, 2e in de Derby van Valkenswaard, 6e in de Sires of the World te Lanaken en 8e in de Derby van La Baule.

Zijn nakomelingen laten zien dat Hold up Premier de springgenen vererft. Er werden wedstrijden vrijspringen gewonnen op Europese en Amerikaanse kampioenschappen.

Er werd uitstekend gepresteerd en zelfs gewonnen in leeftijdskampioenschappen.

In 2011 werd BELCO kampioen 5 jarige springpaarden van Engeland.

en in 2012 is VRIEDA gekwalificeerd voor OS Londen

Goedgekeurde zonen van Hold up Premier zijn o.a: Hagedoorn ( NRPS ), Huntsville (Zangersheide )

 

MOEDER: QUITENSE

Quitense is een halfzus van GAI SEJOUR ( SF- goedgekeurd ).

Quitense is de moeder van goedgekeurde zoon BAMBIX ( SAWHS ) en is daarmee een halfbroer van Zytense G.

Quitense's dochter ELENA DE FALAISE ( halfzus van Zytense G ) is de moeder van OTHELLO DE FALAISE ( SF- goedgekeurd ) en van JANOU ( ISP ).

Sportpaarden uit deze stam:

Ivana des Gats, Janou, Doresca, Nina-Simone, Esperide, Nordico, Lastragale, Dvina, Tilvica, Sirouette, Aranka, Weisse Dame, La Furiosa, Filemone, Talisco, Fabiola, Famous, Pink Panther, Ferdinand, Potifar, Domeniek, Ziediola, Bianca, Graciola, Beate,

Goedgekeurde hengsten uit deze stam:

Gai Sejour ( SF ), Bambix ( SAWHS ), Othello de Falaise ( SF ), Elliot van ter Hulst ( ZfdP ), Quedar de Vigny ( SF ), Fullmoon ( SBS ),

IN 2013 HEEFT FLY OVER OMHG ( v. CARAMBOLE  x ZYTENSE G )  het gebracht tot de 3e bezichtiging op de KWPN Hengstenkeuring 2013.

Fokfamilie
1768
Stamboek
KWPN
Geslacht
Hengst
Geboortejaar
2013
Kleur
Bruin

Afstamming van INTO THE SKY OMHG
DON DIABLO
VITTORIO
CALIPPO
CONCERTO II
GUNDA IV
MA BELLE
MARTELL XX
BEAUTY I
ZOLANIKI
CALVADOS SF
URIEL SF
GOLD ROSE SF
PIPPI-NIKI
INDOCTRO
ZANIKI
ZYTENSE G
Prok,
HOLD UP PREMIER
NARCOS II SF
FAIR PLAY III
GEMINI
BELLE LITTLE SF
QUIDAM DE REVEL SF
ELECTRE II SF
QUITENSE
JALISCO B SF
H. ALME Z
TANAGRA SF
EUROSIA
SANS SOUCI SF
LA FURIOSO

OMHG op Facebook!


OldMark HorseGroup