D'AGUISTINIE OMHGΒΆ

Afstamming
Johnson x Weltmeyer x Werther
Categorie
Dressuur

D'Aguistinie OMHG is een zoon van sportpaardenmaker JOHNSON

D'Aguistinie is in het bezit van het predikaat: PROK

VADER JOHNSON:
Johnson stamt af van de keurhengst Jazz. Jazz heeft zelf op Grand Prix niveau gepresteerd met Tineke Bartels. Ook grootvader Cocktail maakte internationaal furore in Grand Prix en Kur op Muziek met Anky van Grunsven met talloze overwinningen en hoge klasseringen. Grootvader Flemmingh staat eveneens bekend als verever van dressuurpaarden en is bekend door zijn Grand Prix kinderen Krack C met Anky van Grunsven en Lingh met Edward Gal. Overgrootvader Sultan is ook de vader van de bekende Oldenburger hengst Sion Maar ook van bijvoorbeeld het wereldbekende springpaard It?s Otto van Geoff Billington. Johnson komt uit de bekende Reina-stam van de heer Van Arkel. Andere bekende paarden uit deze moederlijn zijn Darkdream, Sultan, Kallisto, Mendel, Charmeur en Waldo.

Johnson is een 'rising star'. Zijn hoog interessante dressuurafstamming gaat gepaard met een model, dat elke exterieur expert als het perfecte type zal bestempelen. Johnson is uitgerust met drie uitstekende basisgangen, die zijn dressuur carriere naar de top zullen vergemakkelijken. Een fundamentele pijler bij Johnson is zijn evenwichtige en meewerkende karakter. Deze fraaie hengst is al goedgekeurd in Oldenburg, waar zijn grote aanleg als dressuurpaard ook al onder het zadel is getoond. Johnson werd in 2005 kampioen van de KWPN hengstenkeuring en excelleerde in de verrichtingen van zowel Oldenburg als Ermelo. De eerste nakomelingen van Johnson lijken in de sportvoetsporen van hun vader te kunnen treden.

MOEDER WEDANJA:
Wedanja heeft onder sportnaam FEMME FATALE carriére gemaakt in de dressuursport onder Laurine Brucher en bracht het tot LICHTE TOUR niveau.

Wedanja is een dochter van de hengst WELTMEYER, die in Duitsland zeer vele goede nakomelingen heeft gebracht in zowel sport o.a. WARUM NICHT  ( gereden door Isabell Werth ) als fokkerij en meer dan 60 goedgekeurde zonen heeft. 

GROOTVADER WERTHER:

Werther (Wendekreis x Marcio xx) was een veelzijdige topvererver. Hij bracht ook hele beste springpaarden.
Toch ligt het zwaartepunt in zijn vererving in het doorgeven van dressuuraanleg. Dit is met bewezen dressuurverervers als Marcio xx en Dolman in zijn moederlijn verklaarbaar. Werther geeft dit erfgoed met zekerheid door via zijn dochters. Hij is altijd een aanbeveling in de moederlijn van een toekomstig dresuurpaard. Werther was in 1992 Hannoveraner Hengst des Jahres.Hieronder een filmpje van VSN TROFEE 2011 ( 1 punt te weinig voor de finale ):

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.

Hannover Stamm
705
Stamboek
KWPN
Geslacht
Ruin
Schofthoogte
1.68mtr
Geboortejaar
2008
Kleur
Bruin

Afstamming van D'AGUISTINIE OMHG
JOHNSON
JAZZ
preferent
COCKTAIL
preferent
PURIOSO
keur
ULISSA
keur, preferent, prestatie
CHARMANTE
keur
ULSTER
WARMANTE
keur, preferent, prestatie
ROXANNE
keur, sport ( dressuur )
FLEMMINGH
preferent
LACAPO
TEXAS
CATHARIN
keur, preferent
SULTAN
keur
WAREINA
ster, preferent
WEDANJA
WELTMEYER
WORLD CUP I
WOERMANN
SENDERNIXE
ANKA
ABSATZ
ADELSBUCH
WALDLUFT
WERTHER
WENDEKREIS
MEISTERKRONE
GOLDEN GATE
GOTTHARD
LANDBRAUT

OMHG op Facebook!


OldMark HorseGroup